neoktistos Δημοσίευσε 10, Ιουνίου 2020 Αναφορά Δημοσίευσε 10, Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Έχω αναφερθεί κατά καιρούς (καί εδώ) σε λήψεις σημάτων επίγειων εκπομπών (ψηφιακών καί αναλογικών). Θα ήθελα να πάρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με κάποια υλικά ανά κατηγορία ή βαθμού-σημείου εγκατάστασης. Η εγκατάσταση που μ' ενδιαφέρει, είναι στο πατρικό μου, όπου έχει μια κεραία τύπου χελιδόνα και κλειστού διπόλου (σ.σ. δεν μπορώ να βρώ ακριβή και καθαρή εικόνα στο internet, ούτε ποιανής εταιρίας είναι), που είναι η πιό μεγάλη στο τύπο της, δηλαδή θεωρητικά για περιοχές με δύσκολη - ασθενή λήψη μακρινών επίγειων πομπών. Επίσης, στο ίδιο μέρος ή μάλλον στην ταράτσα του σπιτιού, έχω και εγκατεστημένη κεραία - κάτοπτρο (αυτήν που ανέφερα κατά καιρούς) για δορυφορικές λήψεις, χωρίς το μοτέρ που είχε (θα το συζητήσω σε άλλο θέμα). Το πρώτο θέμα που μ' ενδιαφέρει είναι το θέμα ενισχυτή. Έχω διαβάσει θεωρητικά από το διαδίκτυο, ότι ο οποιοσδήποτε ενισχυτής, θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στην κεραία και πάνω σ' αυτό είναι η πρώτη μου, ερώτηση που θα παραθέσω παρακάτω για να μην μακρηγορήσω. Το δεύτερο ερώτημά μου, έχει να κάνει με τον τύπο του ενισχυτή (βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο). Ο ένας τύπος ενισχυτή, έχει να κάνει με την σύνδεση με το κάτοπτρο (από την απάντηση κάποιου από 'σάς εξαρτάται η τελική επιλογή μου) και ο άλλος είναι για να συνδέσω 2 UHF κεραίες + 1 VHF + 1 FM ή 4Κ (Ch. 2-3-4 VHF) όπως αναφέρονται σε κάποιες εταιρίες. Οι πρώτες μου απορίες είναι: 1. Έχω ψάξει και βρει στο internet, ενισχυτές που ενσωματώνουν και σύνδεση με δορυφορικό κάτοπτρο. α) Αξίζει η επιλογή τους, κυρίως από θέμα απωλειών σήματος; β) Εαν τοποθετήσω μοτέρ, θα είναι ομαλή η λειτουργία του όλου συστήματος; 2. Τελικά έχει νόημα (ή απαραίτητη) η απόσταση ενισχυτή - κεραίας και ποιά στο περίπου θα πρέπει να είναι, δεδομένου ότι ο ιστός της κεραίας -όπως και τώρα- θα έχει ύψος κοντά στα 3 ~ 3 1/2 μ.; Επεξεργάστηκε 10, Ιουνίου 2020 από neoktistos Διόρθωση
0 Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 13 Νοεμβρίου Super Συντονιστής Αναφορά Δημοσίευσε 13 Νοεμβρίου Tα εχω δει στο λινκ που λες! Για να πάρεις σήμα πάνω από τον ιστό απ ευθειας και να το πας σε tv εφόσον υπαρχει ενισχυτής πάνω και τροφοδοτικό υκάτω, χρειάζεσαι αυτό που έβαλα στην δεύτερη φώτο ( δεν γινετε με άλλο τρόπο και με άλλου τύπου splitter). Υπάρχει για 2-3-4- tv. Αυτό με της τάσεις, 12 και 24v δεν ξερω τι ακριβως ρωτάς και γιατί σε μπερδεύει!
0 Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 14 Νοεμβρίου Super Συντονιστής Αναφορά Δημοσίευσε 14 Νοεμβρίου 12 ωρες πριν , Ο neoktistos έγραψε Κοίταξε, στην προηγούμενη απάντησή μου, που προφανώς δεν την είδες, έχω παραθέσει link, με τα προϊόντα που παρήγγειλα και μάλιστα, έθεσα εδώ, ερώτηση σχετικά!!! Αν και από την βιασύνη μου (δεν το μετάνιωσα όμως) ήδη, εδώ και μήνες, έχω στα χέρια μου κι έναν ενισχυτή, αυτόν εδώ και επίσης, παρατήρησα και ένα νέο προϊόν, της ίδιας εταιρείας, παρόμοιο μ' αυτό που μου πρότεινες και ίσως να ταιριάζει στα προϊόντα που παρήγγειλα και είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω την βασική μου, απορία, δηλαδή, εάν υπάρχει "σύνδεση 12 ή 24V", είτε μέσω του ενισχυτή, είτε στου κατανεμητή/διακλαδωτήρα, στην σύνδεση που αναφέρεται η τάση, θα συνδέεται το τροφοδοτικό ή στην σύνδεση που δεν αναγράφεται σχετική τιμή; Το δίπολο που εχει αυτή η κεραία εχει ενσωματωμένο προενυσχιτή σήματος που για να δουλέψει χρειάζεται να πάρει τάση από τον ενισχυτη 12 εως 24v οπως αναφέρει.. Αν συνδεθεί χωρείς τάση θα δουλέψει σαν απλό δίπολο με μειωμένη ενίσχυση. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα! 1
0 neoktistos Δημοσίευσε 15 Νοεμβρίου Συγγραφέας Αναφορά Δημοσίευσε 15 Νοεμβρίου Καλησπέρα και πάλι! Για το δίπολο, το καταλαβαίνω, αλλά για τον διαμοιρασμό του σήματος, από τον ενισχυτή προς το τροφοδοτικό, μ' ενδιαφέρει, περισσότερο, μια που ο ενισχυτής (όπως οι περισσότεροι ατομικοί της αγοράς), διαθέτει μία (μόνο)! Βρήκα όμως, κάποια προϊόντα της ίδιας εταιρίας (Televes), τα παρακάτω: α) Televes Διακλαδωτής Μεταλλικός Χυτός 3 Εξόδων 543503 β) Televes Διακλαδωτής Μεταλλικός Χυτός 2 Εξόδων 543603 Δεν ξέρω αν θα μου κάνουν την ίδια ή διαφορετική δουλειά το καθένα!
0 Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 15 Νοεμβρίου Super Συντονιστής Αναφορά Δημοσίευσε 15 Νοεμβρίου Ναι κάνουν κι οι 2 ειναι ίδια περίπτωση με τους mistal που ανάφερα. Ο ενας ειναι για δυο tv και ο άλλος για τρεις.
Ερώτηση
neoktistos
Καλησπέρα σας.
Έχω αναφερθεί κατά καιρούς (καί εδώ) σε λήψεις σημάτων επίγειων εκπομπών (ψηφιακών καί αναλογικών).
Θα ήθελα να πάρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με κάποια υλικά ανά κατηγορία ή βαθμού-σημείου εγκατάστασης.
Η εγκατάσταση που μ' ενδιαφέρει, είναι στο πατρικό μου, όπου έχει μια κεραία τύπου χελιδόνα και κλειστού διπόλου
(σ.σ. δεν μπορώ να βρώ ακριβή και καθαρή εικόνα στο internet, ούτε ποιανής εταιρίας είναι), που είναι η πιό μεγάλη στο τύπο της, δηλαδή θεωρητικά
για περιοχές με δύσκολη - ασθενή λήψη μακρινών επίγειων πομπών.
Επίσης, στο ίδιο μέρος ή μάλλον στην ταράτσα του σπιτιού, έχω και εγκατεστημένη κεραία - κάτοπτρο (αυτήν που ανέφερα κατά καιρούς)
για δορυφορικές λήψεις, χωρίς το μοτέρ που είχε (θα το συζητήσω σε άλλο θέμα).
Το πρώτο θέμα που μ' ενδιαφέρει είναι το θέμα ενισχυτή.
Έχω διαβάσει θεωρητικά από το διαδίκτυο, ότι ο οποιοσδήποτε ενισχυτής,
θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στην κεραία και πάνω σ' αυτό είναι η πρώτη μου, ερώτηση που θα παραθέσω παρακάτω για να μην μακρηγορήσω.
Το δεύτερο ερώτημά μου, έχει να κάνει με τον τύπο του ενισχυτή (βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο).
Ο ένας τύπος ενισχυτή, έχει να κάνει με την σύνδεση με το κάτοπτρο (από την απάντηση κάποιου από 'σάς εξαρτάται η τελική επιλογή μου)
και ο άλλος είναι για να συνδέσω 2 UHF κεραίες + 1 VHF + 1 FM ή 4Κ (Ch. 2-3-4 VHF) όπως αναφέρονται σε κάποιες εταιρίες.
Οι πρώτες μου απορίες είναι:
1. Έχω ψάξει και βρει στο internet, ενισχυτές που ενσωματώνουν και σύνδεση με δορυφορικό κάτοπτρο.
α) Αξίζει η επιλογή τους, κυρίως από θέμα απωλειών σήματος;
β) Εαν τοποθετήσω μοτέρ, θα είναι ομαλή η λειτουργία του όλου συστήματος;
2. Τελικά έχει νόημα (ή απαραίτητη) η απόσταση ενισχυτή - κεραίας και ποιά στο περίπου
θα πρέπει να είναι, δεδομένου ότι ο ιστός της κεραίας -όπως και τώρα- θα έχει ύψος κοντά στα 3 ~ 3 1/2 μ.;
Διόρθωση
34 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα