Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να μου εξηγήσετε -όποιος γνωρίζει- ποιες
οι διαφορές, μεταξύ των LNB Quattro και Quad,
όσον αφορά στην λειτουργικότητάς τους!
Κάνουν την ίδια δουλειά, δηλαδή, στέλνουν
το ίδιο σήμα και στις τέσσερις εξόδους;

* Επίσης, επειδή σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω
τις τρείς από τις τέσσερις εξόδους,
η έξοδος που δεν θα "κατεβαίνει καλώδιο,
μπορεί να παραμένει "γυμνή" ή μπορεί να τοποθετηθεί
ένα εξάρτημα, που να μην επηρεάζει αρνητικά
την γενική λειτουργία του LNB;

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Μέλος
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Όχι δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Το Quad LNB βγάζει 4 πανομοιότυπες εξόδος για 4 διαφορετικούς δέκτες...... το δε LNB Quattro χρησειμοποιίται  στούς πολυδιακόπτες....δες ΕΔΩ.

Όταν όμως έχουμε εξόδους που μας περισσεύουν και μένουν ανοιχτές καλό είναι να κλείνουν με τερματικές αντιστάσεις όπως αυτή ΕΔΩ

s-l1600.thumb.jpg.5d66cbe1aaef992da5775cdab21aab5e.jpg

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Επεξεργάστηκε από ioanis
  • Like 2
  • Super Συντονιστής

Οπως ειπε και ο Ιωάννης κάνουν διαφορετική δουλειά. Το Quad  βγάζει 4 εξόδους ίδιες σαν κοινό lnb. Δηλαδή είναι σαν να έχεις 4 lnb και μπορείς να δώσεις σήμα σε 4 δέκτες. Το μεν Quattro στην μια εξόδο βγάζει της συχνότητες V LOW στήν άλλη V HI στην άλλη Η - LOW και στην τέταρτη H -HI.

Διαφωνώ για την τερματική αντίσταση φίλε Ιωάννη καθώς η έξοδος του lnb δεν βγάζει απο μόνη της κάποια τάση, (είναι μια ανενεργή πλακέτα) άρα πρακτικά η αντίσταση δεν κάνει τίποτα. Ίσως από θέμα εισχώρησης υγρασίας και τα λοιπά να προφέρει κάτι πχ σαν τάπα, όχι όμως στο θέμα λειτουργίας. 

• Like 2
  • Μέλος

Όταν μας έκαναν κάποια σεμινάρια οι άνθρωποι της τότε ( Eutelsat) το μακρινό 1997 στο Dusseldorf της Γερμανίας μας συνιστούσαν σε πολυδιακόπτες ή  σε  LNB όταν μία θύρα περισσεύει  να χρησιμοποιούμε τερματικές αντιστάσεις για την αποφυγή πιθανων παρεμβολών. Εγώ προσωπικά όταν έχω τερματικές αντιστάσεις τις χρησιμοποιώ κανονικά όταν όμως δεν έχω αφείνω κενή την θύρα.

• Like 2

Σας ευχαριστώ πολύ, για τις απαντήσεις σας!
Προς το παρόν, ήδη ξεχώρισα δύο (2) περιπτώσεις
της ίδιας εταιρίας (Inverto, που είναι καί... η αδυναμία μου,
λόγω του μονού LNB της ίδιας, που χρησιμοποιώ από...
το "μακρινό" 2006, νομίζω)!

1LNB INVERTO QUAD BLACK ULTRA
2LNB INVERTO Black Ultra Quad

Φαντάζομαι, οι διαφορές, να έχουν να κάνουν
για κατασκευαστικούς λόγους, σωστά;
Γιατί, με βάσει τα στοιχεία τους,
δεν βλέπω άλλη διαφορά!

• Like 1
  • Μέλος

Είπαμε...το δεύτερο αφορά πολυδιακόπτη (multiswitch) με το πρώτο όμως μπορείς να μοιραστείς το δορυφορικό σήμα π.χ με τον γείτονα ή το διπλανό διαμέρισμα ή τον παραδίπλα δέκτη που έχεις στο άλλο δωμάτιο για να βλέπει η σύζυγος και εσύ να γλιτώνεις την γκρίνια :classic_biggrin:

• Μέλος
  • Super Συντονιστής
Στής 10/3/2025 καί ώρα 3:52 ΜΜ, Ο ioanis έγραψε

Όταν μας έκαναν κάποια σεμινάρια οι άνθρωποι της τότε ( Eutelsat) το μακρινό 1997 στο Dusseldorf της Γερμανίας μας συνιστούσαν σε πολυδιακόπτες ή  σε  LNB όταν μία θύρα περισσεύει  να χρησιμοποιούμε τερματικές αντιστάσεις για την αποφυγή πιθανων παρεμβολών. Εγώ προσωπικά όταν έχω τερματικές αντιστάσεις τις χρησιμοποιώ κανονικά όταν όμως δεν έχω αφείνω κενή την θύρα.

Σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ομως επιμένω στην άποψη μου οτι σε ένα ανενεργό κύκλωμα - πλακέτα που δεν εχει τάση και δεν εχει καμία επαφή με το άλλο lnb, δεν μπορεί να το επηρεάσει σε τίποτα. Σκέψου το εξης. Εχει στο ένα χέρι ενα lnb και το έχεις συνδέσει στον δέκτη. Εχεις στο άλλο χέρι ένα άλλο lnb και απλά του βάζεις μια τερματική αντίσταση. Πες μου σε τι θα επηρεάσει το δεύτερο το πρώτο??  Αν μιλήσουμε για πολυδιακόπτες που αυτοί οκ βγάζουν τάσης 13 - 18v, εκει ναι ίσως να κάνουν δουλειά. 

• Like 2
  • Μέλος

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...