Jump to content

Πρόβλημα Υγείας

Δημητρης

Recommended Posts

• Super Συντονιστής

Γεια σας! Δυστυχώς αντιμετωπίζω ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας .Πριν 1-2 χρονια με ειχε πιάσει ενας πονος δεξιά κάτω στο στομάχι και χτύπαγε πισω στην πλάτη. Τοτε ειχα παει στο κέντρο υγείας μου έβαλαν ορο και με άφησε ο πονος. Τότε δυστυχώς δεν μου είπαν να κανω εξετάσεις. Ξημερώματα κατά της 02.00 Κυριακής με πιάνει ξανα ποιο δυνατά αυτή την φορά παω ξανά κέντρο υγείας, (μεχρι να φθάσω ειχε περάσει ο πόνος εντω μεταξύ). Εκει ενας Ρώσος ασκιζης γιατρός θα το έλεγα, παίρνει τηλ κάπου λεει τα στυπώματα κάπου και του λένε τι να κανει....... μου κανει μια ένεση τελικά και πάω σπιτι. Κατα της 7.00 με πιάνει ξανα. Παίρνω τον αδερφό μου του λεω ελα αμέσως να με πας στο θριασιο γιατί πονάνω πολύ. Οσο τον είδατε εσείς τον είδα και εγω. Απο τα πολλα παίρνω τηλ το παλιο αφεντικό μου και με πάει στα επείγοντα στο Θριασιο. Κάνω εξετάσεις, ερχετε ο χειρούργος και μου λεει. Ξέρετε οτι εχετε πέτρες στην χολη? Οχι του λεω πως να το ξερω? Να μην τα πολυλογώ. Πρέπει να γινει εγχείρηση, δεν ειναι κάτι άμεσο αλλά οχι και να περάσει ενας χρόνος μου ειπε και να προσέχω την διατροφή μου, μου έδωσε λίστα.

Το πρόβλημα ειναι οτι πρώτα πρέπει να παω για μαγνητική που το θριασιο δεν εχει, και ειναι 2-3 το πολυ τα νοσοκομεία που έχουν στην Αθήνα και ολα τα ραντεβού σχεδόν κλεισμένα.

• Μέλος

Λοιπόν Δημήτρη η χολή μπορεί και να σπάσει από την πέτρα γι,αυτό να την βγάλεις όσο μπορείς πιό γρήγορα.

Η γυναίκα μου έκανε έναν απλό υπέρηχο στον οικογενειακό γιατρό και εντελώς τυχαία της βρήκε μία πέτρα στην χολή 1,5 εκατοστά στο μέγεθος χωρίς να πονάει καθόλου...απλά όταν την σφίξουν οι πόνοι θα πάει να την βγάλει.

Όσο για τον αδερφό σου που δεν ήρθε σε μιά τέτοια στιγμή κοντά σου απλά θα πω...απαράδεκτος  για να μην πω μια πιό βαριά κουβέντα.

Κάνε έναν υπέρηχο για αρχή και χρειαστεί κάνε αξονική ή μαγνητική  και να δρομολογήσεις  χειρουργείο το οποίο είναι πανεύκολο και σε δύο μέρες θα είσαι πίσω στό σπίτι.

• Μέλος

Όσο για την αξονική μπορείς να την κάνεις έξω σε ιδιωτικό κάντρο και να πληρώσεις μόνο συμμετοχή .

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Μου εχει δωσει παραπεμπτικό. Τα χρήματα ειναι πολλά για μενα για να παω σε ιδιωτικό. Και το μεγάλο πρόβλημα οτι δεν εχω ασφάλεια σαν άνεργος. 

Επεξεργάστηκε από Michaeldx

Δημήτρη περαστικά. Οι Αμερικάνοι λένε για τους άνδρες 3,7 λίτρα νερό την ημέρα. Ίσως έτσι μειωθεί το πρόβλημα.

• Like 2

• Super Συντονιστής
1 λεπτό πριν, Ο doriforiki.forumgreek.com έγραψε

Δημήτρη περαστικά. Οι Αμερικάνοι λένε για τους άνδρες 3,7 λίτρα νερό την ημέρα. Ίσως έτσι μειωθεί το πρόβλημα.

Ευχαριστω. Ναι αυτό με το νερο μου το είπε και μένα. Τουλάχιστον 3 μπουκάλια την ημέρα, θα το προσπαθήσω.  

Να το κάνεις οπωσδήποτε, μην το προσπαθήσεις!

• Μέλος
5 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Μου εχει δωσει παραπεμπτικό. Τα χρήματα ειναι πολλά για μενα για να παω σε ιδιωτικό. Και το μεγάλο πρόβλημα οτι δεν εχω ασφάλεια σαν άνεργος. 

Σού έδωσε μαγνητική όχι αξονική...(άλλο το ένα και άλλο το άλλο) αφού λοιπόν δεν είσαι κανονικά ασφαλισμένος  τότε μόνο σε δομή του ΕΦΚΑ μπορείς να πάς δηλαδή σε κρατικό νοσοκομείο....αν δεν έχεις κάποιον γνωστό να σε προωθήσει τότε θα περιμένεις πολύ για το ραντεβού.

• Super Συντονιστής

Ναι σορυ μαγνητικη, μπερδευτικα. Μήπως ξέρεις απο αυτο το sms που ελαβα απο την αιλη συνταγογράφηση γιατί μου αναφερει συμμέτοχη με κόστος σε ιδιωτικό εργαστήριο μόνο 47,5 ευρώ? 

• Μέλος

Κοίτα Δημήτρη ....το παραπεμπτικό είναι ίδιο και για αυτούς που είναι κανονικά ασφαλισμένοι αλλά και για αυτούς που δεν έχουν πλήρη ασφάλεια εσύ μόνο σε κρατική δομή μπορείς να κάνεις την εξέταση. Σου το λέω γιατί και γω όταν έρχομαι στην Ελλάδα έχω την ίδια με σένα ασφάλεια με την διαφορά όμως ότι εγώ έχω κάποιον που σπρώχνει τα πράγματα και κάνω τις εξαιτάσεις πάρα πολύ γρήγορα και πάντα σε δομές του εφκα.

• Like 1

• Μέλος

Δημήτρη καταρχήν περαστικά,σου εύχομαι να γίνεις γρήγορα καλά μην το αφήσεις οτι σου είπε και ο φίλος μας ο Ιωάννης.Τα μηνύματα ποιο πάνω τα έσβησα γιατί είχε προσωπικά δεδομένα για ασφάλεια.

• Μέλος

Το πρόβλημα με έναν ανασφάλιστο είναι ότι δεν μπορεί να πάει σε έναν ιδιώτη γιατρό και να πληρώσει  γιατί απλά δεν έχει οικονομική ευχέρεια....... και το άλλο επίσης που δεν μπορεί να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του ταμείου σύνταξης για να προσδοκά όταν έρθει η ώρα να πάρει κάποια σύνταξη.

Σε κάθε περίπτωση όμως προτεραιότητα έχει ή υγεία σου γι,αυτό κλείσε το συντομότερο ραντεβού.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Συντονιστής

Αφού έκανα κάποια τηλ και δεν βρήκα διαθέσιμα ραντεβού, σήμερα θα παω στο κέντρο κοινότητας. Μου είπαν οτι υπάρχει υπάλληλος που αναλαμβάνει να κλείνει ραντεβού σε νοσοκομεία. Για να δουμε 

• Μέλος

Τι είναι αυτό το κέντρο κοινότητας? δεν το έχω ξανακούσει Δημήτρη ....μήπως εννοείς το τοπικό κέντρο υγείας ? για κάνε το λίγο πιο  λιανά.

• Super Συντονιστής

Υπάρχουν σε πολλούς δήμους της χώρας και ειναι κοινωνική υπηρεσία του δήμου μέσω προγράμματος ESPA. Περιλαμβάνουν κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, συσσίτιο για απόρους - ανέργους γενικά. Εχει υπαλλήλους που σου κάνουν διάφορες αιτήσεις πχ ΚΕΑ, Επίδομα στέγασης και πολλά ακόμα. 

• Super Συντονιστής

Μετα απο πολλά τηλεφωνήματα, βρηκα επιτέλους ραντεβού στο Αρεταίειο νοσοκομείο στης 17 του άλλου μήνα για την μαγνητική. Τώρα θέλω να κανω κάποιες εξετάσεις που μου ζήτησαν να τους παω. 

Δημήτρη σου εύχομαι περαστικά, να πάνε όλα καλά.

• Like 1

Περαστικά Δημήτρη, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και σιδερένιος.

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Συντονιστής

Καλησπέρα σας. Σήμερα έκανα την μαγνητική τελικά. Απ της 5.00 το πρωί εχω σηκωθεί για να είμαι μέσα στης 7,45 ευτιυχώς που ημουν και πρώτος στην λίστα! και πριν καμιά ώρα επέστρεψα. Ολα καλά πήγαν και ευτιχως που δεν χρεώθηκα και το σκιαγραφικό μια και ήταν ακριβό. Τα βρήκα λίγο σκούρα με τους ήχους που έβγαζε παρόλο που φορούσα τα ακουστικά!

Σε 10 μέρες περίπου θα ξαναπάω για τα αποτελέσματα. 

• Like 1

• Μέλος

Εύχομαι να είναι όλα καλά.

• Like 1

Ευκομαι να πανε ολα καλα, εχω κανει και εγω τετοια εξεταση και πραγματικα πολυ ενοχλητικος ο ηχως που κανει.

• Like 1

• Super Συντονιστής

Οταν τελείωσε και βγήκα ανέφερα για τον ηχο στην κοπέλα εκει που χειριζόταν το μηχάνημα γιατι ρώτησε και μου είπε αν έβαζα και ωτοασπίδες μαζί με τα ακουστικά, θα ήταν καλύτερα! Και της απαντάω τώρα μου το λέτε????! 

Και εγώ σου εύχομαι να είναι όλα καλά.

• Like 1

• Μέλος
22 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Καλησπέρα σας. Σήμερα έκανα την μαγνητική τελικά. Απ της 5.00 το πρωί εχω σηκωθεί για να είμαι μέσα στης 7,45 ευτιυχώς που ημουν και πρώτος στην λίστα! και πριν καμιά ώρα επέστρεψα. Ολα καλά πήγαν και ευτιχως που δεν χρεώθηκα και το σκιαγραφικό μια και ήταν ακριβό. Τα βρήκα λίγο σκούρα με τους ήχους που έβγαζε παρόλο που φορούσα τα ακουστικά!

Σε 10 μέρες περίπου θα ξαναπάω για τα αποτελέσματα. 

Καλές εξετάσεις εύχομαι φίλε μου Δημήτρη,χαίρομαι που είσαι καλά από υγεία. 

• Like 1

Στής 19/8/2024 καί ώρα 1:37 ΜΜ, Ο Δημητρης έγραψε

Μετα απο πολλά τηλεφωνήματα, βρηκα επιτέλους ραντεβού στο Αρεταίειο νοσοκομείο στης 17 του άλλου μήνα για την μαγνητική. Τώρα θέλω να κανω κάποιες εξετάσεις που μου ζήτησαν να τους παω. 

Άντε επιτέλους!!!

• 1 month later...
  • Super Συντονιστής

Χαιρετώ όλους.

Χάθηκα για μερικές μέρες αλλά δυστυχώς κόλλησα covid. Δεν ξέρω το πως και γιατί παρόλο που πάντα όπου πάω φοράω μάσκα τακτικό πλύσιμο χερών κ.τ.λ.π. Ευτυχώς τα συμπτώματα ήταν ήπια, 2 μέρες πυρετός 38 και πονόλαιμο. Στην αρχή φοβήθηκα λόγο που δεν εχω εμβολιαστεί αλλά ευτυχώς πέρασε. Κόλλησα και την αδερφή μου λίγο χειρότερα αυτή, είχε πονόλαιμο πυρετό και βήχα αρκετές μέρες. Το αστείο της υπόθεσης ειναι οτι κανένας γιατρός δεν δεχόταν επίσκεψη ουτε και φάρμακα για covid έγραφαν οπως και από το κέντρο υγείας που πήγαμε, μας έστελναν Αθήνα σε νοσοκομείο Και την έβγαλα με Depon αναβράζον και ξεκούραση. Τεσπα όλα καλά. 

Σε λίγες ημέρες θα πάω και από το Αρεταίειο να πάρω και της εξετάσεις. 

• Μέλος

Περαστικά φίλε Δημήτρη,καλά αποτελέσματα εξετάσεων.

• Like 1

• Super Συντονιστής
13 λεπτά πριν, Ο Michaeldx έγραψε

Περαστικά φίλε Δημήτρη,καλά αποτελέσματα εξετάσεων.

Ευχαριστώ Φιλε! 

• Μέλος

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πέρασε Covid ....περαστικά φίλε μου...λίγο ...πολύ όλοι πήραμε μια γεύση....τι γεύση δηλαδή ...είδα τον χάρο με τα μάτια μου...αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...