Jump to content

Recommended Posts

Δημοσίευσε

** Στο τελευταίο link, με το εγχειρίδιο (manual), μου ζητάει να κάνω εγγραφή! Είναι στα Ελληνικά;

Επίσης, είναι το ίδιο με αυτό που εμπεριέχεται στο "mini-CD", που δίνεται με τ' όργανο;

• Like 1
Δημοσίευσε
50 λεπτά πριν, Ο neoktistos έγραψε

Καλημέρα και πάλι, φίλε.

Παρέλειψα να ρωτήσω, ποιο είδος καλωδίου χρησιμοποίησες, για την μεταφορά των δεδομένων και την αναβάθμισή του.

Αν γίνεται, ανέβασε μία εικόνα (φωτογραφία) του καλωδίου. Νομίζω πως ξεχωριστά, το αγόρασες, σωστά;

* Κατά πρώτο λόγο, μ' ενδιαφέρει να επεξεργαστώ (προσθέσω, αν μου το επιτρέπει) τα δεδομένα, δηλαδή τις συχνότητες-πομπούς των δορυφόρων, καθώς, όπως αναφέρθηκε πιό πάνω, είναι περιορισμένα.

Να ρωτήσω κάτι:  

Μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 2.8 (την 2.7 έχω), δίνεται η δυνατότητα, να πραγματοποιώ, την παραπάνω δυνατότητα που ανέφερα;

Και πάλι ευχαριστώ, για τα αρχεία.

Το καλώδιο το είχα από μια παλιά συσκευή με την οποία έκανα σύνδεση σκληρούς δίσκους  με τον υπολογιστή μου. Αλλά πιστεύω οποιοδήποτε καλώδιο Usb σε mini usb το οποίο περιέχει και τα 4 καλώδια συνδεδεμένα στους ακροδέκτες του ( V+  D-  D+  GRD) θα δουλέψει. 

Εσένα φαίνεται ποιο καινούριο  αφού έχεις την 2.7.

Βρήκαμε την 2.5 την 2.6 και την 2.8 πουθενά όμως την 2.7

Άρα για να μπορέσεις να επεξεργαστείς τα δεδομένα του 1270 μάλλον πρέπει να προχωρήσεις με πολύ μεγάλη προσοχή στην αναβάθμιση. Γιατί και στην 2.8 που είναι του 2024 η βάση δεδομένων στους δορυφόρους είναι παλιά . Όσον αφορά τα προγράμματα ή στείλε μου με πμ το μαέϊλ σου να σου τα στείλω ή πρότεινε μου  μια ιστοσελίδα για να τα ανεβάσω!

φοτ.jpg

Δημοσίευσε
1 λεπτό πριν, Ο sat3x1 έγραψε

Το καλώδιο το είχα από μια παλιά συσκευή με την οποία έκανα σύνδεση σκληρούς δίσκους  με τον υπολογιστή μου. Αλλά πιστεύω οποιοδήποτε καλώδιο Usb σε mini usb το οποίο περιέχει και τα 4 καλώδια συνδεδεμένα στους ακροδέκτες του ( V+  D-  D+  GRD) θα δουλέψει. 

Εσένα φαίνεται ποιο καινούριο  αφού έχεις την 2.7.

Βρήκαμε την 2.5 την 2.6 και την 2.8 πουθενά όμως την 2.7

Άρα για να μπορέσεις να επεξεργαστείς τα δεδομένα του 1270 μάλλον πρέπει να προχωρήσεις με πολύ μεγάλη προσοχή στην αναβάθμιση. Γιατί και στην 2.8 που είναι του 2024 η βάση δεδομένων στους δορυφόρους είναι παλιά . Όσον αφορά τα προγράμματα ή στείλε μου με πμ το μαέϊλ σου να σου τα στείλω ή πρότεινε μου  μια ιστοσελίδα για να τα ανεβάσω!

φοτ.jpg

Ναι το εγχειρίδιο είναι στα Αγγλικά και το πήραμε από το cd.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε
2 ωρες πριν , Ο sat3x1 έγραψε

Όσον αφορά τα προγράμματα ή στείλε μου με πμ το μαέϊλ σου να σου τα στείλω ή πρότεινε μου  μια ιστοσελίδα για να τα ανεβάσω!

Γιατί δεν τα ανεβάζεις εδώ απευθειας μέσω μηνύματος? Πόσα mb ειναι σύνολο?

Πάντως αυτές οι αναβαθμίσεις θέλουν προσοχή καθώς μπορεί να χτυπήσει ο boot loader και μετά το όργανο να μην ανοίγει καν. 

• Like 1
Δημοσίευσε
7 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Πάντως αυτές οι αναβαθμίσεις θέλουν προσοχή καθώς μπορεί να χτυπήσει ο boot loader και μετά το όργανο να μην ανοίγει καν. 

Δοκίμασα αλλά δεν το παίρνει λόγω μεγέθους. Συμπιεσμένο (.rar) είναι περίπου 11,9 ΜΒ,  βασικά το μεγαλύτερο μέγεθος έχουν οι drivers. Το αρχείο της αναβάθμισης είναι μισό ΜΒ

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Εχω ανεβάσει το οριο upload, δοκίμασε ξανά και πες μου.

Δημοσίευσε
5 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Εχω ανεβάσει το οριο upload, δοκίμασε ξανά και πες μου.

Στο συμπιεσμένο έχω προσθέσει και τις 2,5 και 2,6

Amiko_2.5_ 2.6_2.8 TSC 1270 tools.rar

Δημοσίευσε
Στής 22/8/2024 καί ώρα 2:41 ΜΜ, Ο Δημητρης έγραψε

Ναι συμφωνώ.

Εγώ πάντα όταν αναβαθμίζω μια συσκευή που δουλεύει με ρεύμα την συνδέω με το UPS και αν η συσκευή δουλεύει με μπαταρία φροντίζω πριν την αναβάθμιση να είναι φορτισμένη. Στα πρώτα μου βήματα με τα δορυφορικά πριν από χρόνια, χάλασα δέκτη (τότε ήταν πολύ ακριβοί στην τιμή σε σχέση με σήμερα) επειδή κατά την διάρκεια της αναβάθμισης έγινε διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Όσον αφορά τον φίλο μας που έχει το ΑΜΙΚΟ 1270 ας έχει τα αρχεία να βρίσκονται και καλύτερα να μην ρισκάρει την αναβάθμιση. Απλά μπορεί να ενημερώσει τις συχνότητες των δορυφόρων που τον ενδιαφέρουν και μέσα από το μενού με τα κουμπάκια. Όπως προανέφερα κάθε δορυφόρος δέχεται μέγιστο 8.

• Like 1
Δημοσίευσε
2 ωρες πριν , Ο sat3x1 έγραψε

Ναι συμφωνώ.

Εγώ πάντα όταν αναβαθμίζω μια συσκευή που δουλεύει με ρεύμα την συνδέω με το UPS και αν η συσκευή δουλεύει με μπαταρία φροντίζω πριν την αναβάθμιση να είναι φορτισμένη. Στα πρώτα μου βήματα με τα δορυφορικά πριν από χρόνια, χάλασα δέκτη (τότε ήταν πολύ ακριβοί στην τιμή σε σχέση με σήμερα) επειδή κατά την διάρκεια της αναβάθμισης έγινε διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Όσον αφορά τον φίλο μας που έχει το ΑΜΙΚΟ 1270 ας έχει τα αρχεία να βρίσκονται και καλύτερα να μην ρισκάρει την αναβάθμιση. Απλά μπορεί να ενημερώσει τις συχνότητες των δορυφόρων που τον ενδιαφέρουν και μέσα από το μενού με τα κουμπάκια. Όπως προανέφερα κάθε δορυφόρος δέχεται μέγιστο 8.

Γι' αυτό ζήτησα τ' αρχεία.
Για κάθε ενδεχόμενο (π.χ. για μελλοντική αναβάθμιση
που ν' αυξάνει την βάση των δεδομένων)!
Μ' ενδιαφέρει πρώτιστα, η επεξεργασία των δεδομένων,
καθότι, ΔΕΝ μου επιτρέπει, να βάζω περισσότερους
δορυφόρους και συχνότητες, για το ενδεχόμενο
να ρυθμίσω περιστρεφόμενη κεραία!

* Μέχρι στιγμής, έκανα χειροκίνητα την εν λόγω
λειτουργία και εξαναγκάστηκα, να φορτίσω
τ' όργανο!

• Like 1
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Κατέβασα το αρχείο και ενώ έχω τα Windows 11,
παρατήρησα ότι τουλάχιστον το πρόγραμμα
της επεξεργασίας των καναλιών, μου λειτουργεί κανονικά,
επιλέγοντας, όποιο από τ' αρχεία ".bin" (TSC-1270..._)
ζητήσω να μου προβάλει.
Στην αναβάθμιση, υποθέτω, θα υπάρξει
πιθανό θέμα, σωστά;

* Παρέλειψα ν' αναφέρω ότι, για να δω την βάση δεδομένων
των παραπάνω αρχείων, "άνοιξα" το "IE720_EditCombo.exe"

Επεξεργάστηκε από neoktistos
Συμπλήρωση
  • Like 1
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Σε μένα πάντως βγαζει οτι το αρχείο ειναι μολυσμένο, δεν ξέρω αν ειναι face η οχι...

ios.PNG

• Like 1
Δημοσίευσε

Εγώ μέχρι πρότινος, είχα συνδρομή στην "McAfee",
που είναι εγκατεστημένο από την πρώτη ημέρα,
στο λαπτόπ (στην αρχή, στα Windows 10 και συνεχίστηκε
κανονικά, ακόμη καί με την αυτόματη αναβάθμιση
των Windows 10, στην έκδοση "11") και ανανεωνόταν
αυτόματα και αναγκάστηκα να την σταματήσω,
λόγω ακριβής συνδρομής (86,95€, πέρυσι)!
Ωστόσο, ακόμη δέκα ημέρες περιθώριο
μου δίνει για να την ανανεώσω!
Για να κλείσω την παρένθεση, ίσως, 
επειδή, είναι σε κατάσταση ανανέωσης,
πιθανόν να μην μπλόκαρε το αρχείο ".exe"!

Δημοσίευσε
1 ώρα πριν, Ο neoktistos έγραψε

Εγώ μέχρι πρότινος, είχα συνδρομή στην "McAfee",
που είναι εγκατεστημένο από την πρώτη ημέρα,
στο λαπτόπ (στην αρχή, στα Windows 10 και συνεχίστηκε
κανονικά, ακόμη καί με την αυτόματη αναβάθμιση
των Windows 10, στην έκδοση "11") και ανανεωνόταν
αυτόματα και αναγκάστηκα να την σταματήσω,
λόγω ακριβής συνδρομής (86,95€, πέρυσι)!
Ωστόσο, ακόμη δέκα ημέρες περιθώριο
μου δίνει για να την ανανεώσω!
Για να κλείσω την παρένθεση, ίσως, 
επειδή, είναι σε κατάσταση ανανέωσης,
πιθανόν να μην μπλόκαρε το αρχείο ".exe"!

Σε μένα το Kaspersky με συνδρομή δεν μου βγάζει κάτι στα αρχεία. Αντίθετα τα windows 10 που χρησιμοποιώ έβγαζαν μήνυμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε τέτοιου είδους αρχεία.

screenshot8.jpg

Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση προς τον φίλο "sat3x1":

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να μεταφέρω από 
και προς το όργανο, τα δεδομένα, με δεδομένο
ότι έχω την version 2.7 ή όχι!
Μπορείς να περιγράψεις, την διαδικασία,
αν είναι εύκολο;

* Αν και πιστεύω ότι, δεν είναι απαραίτητο
να το αναβαθμίσω!

Επεξεργάστηκε από neoktistos
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Ναι ισως το αρχείο τελικά να μην εχει τίποτα. Εγω εχω την γνώμη, αν η αναβάθμιση δεν προσφέρει κάτι το σπουδαίο να το αφήσεις οπως εχει φιλε μου. 

Αλλα ας μας πει ο Γιάννης τι αλλαγές ειδε με την αναβάθμιση? 

Δημοσίευσε

Νομίζω το έχω γράψει, στο πρόγραμμα επεξεργασίας δεν είδα κάπου να έχει επιλογή να πάρουμε δεδομένα από το όργανο στον υπολογιστή. Έχει μόνο να στείλουμε δεδομένα στο όργανο από τον υπολογιστή.  Βιαστήκαμε, Το αμίκο είχε 2.6. με τον έντιτορ ανοίξανε την 2.8 (τότε δεν είχαμε ακόμα βρει την 2.6) κάναμε τις αλλαγές που θέλαμε και την περάσαμε με τον έντιτορ. Όμως όταν πήγε να κάνει επανεκκίνηση κόλλησε και δεν άνοιγε. Τελικά σταθήκαμε τυχεροί και το επαναφέραμε με το ρεσέτ.   Μετά κάναμε 3 – 4 δοκιμές επεξεργασίας δεδομένων με τον έντιτορ, ανοίγοντας πάλι την 2.8 και τις στέλναμε στο όργανο (που είχε πια 2.8) και έκανε κανονικά επανεκκίνηση χωρίς να κολάϊ. ΄

Όσον αφορά τι καινούριο είχε η 2.8, σε σχέση με την 2.6 δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχω μια υπόνοια ότι με την 2.8 εμφάνισε απόθεμα σήματος.

Την εβδομάδα που μας έρχεται το παιδί θα λείψει μερικές μέρες  για δουλειές και του έχω πει να μου το αφήσει, οπότε θα μπορέσω να το δω με την ησυχία μου και να γράψω περισσότερα.

• Like 2
Δημοσίευσε

Αναμένω!
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσίευσε

Καλησπέρα,

είχα στα χέρια μου το οργανάκι και το περιεργάστηκα με την ησυχία μου. Ανεβάζω μερικές εικόνες από το μενού του και μετρήσεις.

Το μενού των ρυθμίσεων έχει επιλογή Αγγλικής ή Πολωνικής γλώσσας.

Εντόπισε το όνομα του του δορυφόρου.

Στο μενού υπολογισμός γωνιών έχει πολλές πόλεις. Αν επιλέξουμε customized μπορούμε να εισάγουμε τις συντεταγμένες της περιοχής που μας ενδιαφέρει για μεγαλύτερη ακρίβεια. Έχει χειροκίνητη και αυτόματη επιλογή diseqc. Εντόπισε τους δορυφόρους και τις πόρτες που είναι συνδεδεμένοι στο τετραπλό διακόπτη diseqc που χρησιμοποιώ.

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

s5.jpg

s6.jpg

s7.jpg

s8.jpg

s9.jpg

s10.jpg

• Like 1
Δημοσίευσε

Όσον αφορά τα επίγεια ψηφιακά μου άρεσε το auto scan το οποίο σκανάρει όλες τις συχνότητες της τηλεοπτικής μπάντας. Όποια συχνότητα είναι ενεργή την μαρκάρει με πράσινο χρώμα και στο τέλος μας εμφανίζει όλες τις ενεργές. Πολύ καλό αν είναι κάποιος σε μια περιοχή και δεν γνωρίζει τις ενεργές συχνότητες που εκπέμπουν. Χρήσιμη η επιλογή τροφοδοσίας ενισχυτή ή προενισχυτή με επιλογή τάσης (κλειστή 5,12,18,24 Volt). Οι επίγειες συχνότητες στο όργανο ήταν σε Τ2 με αποτέλεσμα να μην δείχνει σήμα πρέπει να επιλέξουμε Τ. Επειδή δεν έχουμε Τ2 ακόμα με τον editor τις αλλάξαμε όλες σε Τ.

analog.jpg

cable.jpg

editor.jpg

T1.jpg

T2.jpg

T3.jpg

T4.jpg

T5.jpg

T6.jpg

T7.jpg

T8.jpg

T9.jpg

upgrade.jpg

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Καλο οργανάκι φαίνεται πάντως. Το εχεις τσεκάρει σε οριακές λήψεις πόσο ευαίσθητο είναι? 

Δημοσίευσε

Εν τω μεταξύ...
στις μηχανές αναζήτησης προϊόντων (βλ. skroutz, bestprice)
διαπίστωσα ότι... αυξήθηκε η τιμή του,
κατά πολύ...
Δηλαδή από 150~170€, πλέον ξεπερνά καί τα 200€!!! 

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε
11 ωρες πριν , Ο neoktistos έγραψε

Εν τω μεταξύ...
στις μηχανές αναζήτησης προϊόντων (βλ. skroutz, bestprice)
διαπίστωσα ότι... αυξήθηκε η τιμή του,
κατά πολύ...
Δηλαδή από 150~170€, πλέον ξεπερνά καί τα 200€!!! 

Αυτό ειναι κάπως παράλογο, παλαιά μοντέλα να ανεβάζουν τιμή! :classic_blink:

Δημοσίευσε
16 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Καλο οργανάκι φαίνεται πάντως. Το εχεις τσεκάρει σε οριακές λήψεις πόσο ευαίσθητο είναι? 

Το sic στις 16Ε που είναι αδύνατο το λοκάρει. 

p1.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...