Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 24, Νοεμβρίου 2019 Μέλος Αναφορά Δημοσίευσε 24, Νοεμβρίου 2019 Αγορασα πριν λιγες ημερες μια μεταχειρισμενη 32αρα LCD SAMSUNG μοντελο le32b450. Οταν ηλθε η τηλεοραση με την μεταφορικη, έβαλα την τηλεόραση στην πρίζα, όλα οκ η τηλεόραση έπαιζε κανονικά αλλά μετά από μισή ώρα ενώ κοιτούσα την υπέροχη εικόνα της tv ξαφνικά η τηλεόραση σταμάτησε να παίζει. Για μερικά δευτερόλεπτα άκουσα μέσα από την συσκευή της tv ένα ελαφρό θόρυβο σαν ένα θρόισμα, για ένα δευτερόλεπτο επανήλθε η εικόνα και μετά τέρμα, η τηλεόραση ηταν πια νεκρή. Ο προηγούμενος κάτοχος της tv μου είπε ότι η τηλεόραση καθότανε ένα χρόνο αχρησιμοποίητη στο σαλόνι του εξοχικού του. Αναρωτιομουνα απο τι αραγε να προηλθε η βλαβη της τηλεορασης? Μήπως η βλάβη της τηλεόρασης προήλθε από την πολύ σκόνη που είχε μέσα η τηλεόραση και κάηκε η τροφοδοσία της? Μήπως το θρόισμα που άκουγα να προερχότανε από τους πυκνωτές της τροφοδοσίας που από την πολύ σκόνη και θέρμανση της τηλεόρασης άρχισαν να σκάνε ο ένας πίσω από τον άλλο? Για να δώσω την τηλεοραση για επισκευή σε σέρβις δεν αξιζε τον κόπο, η επισκευή θα μου στοιχιζε περισσότερο αποτι την αγόρασα, μια η τιμή αγοράς της τηλεορασης και με τα μεταφορικά μου στοίχισε 40 ευρω. Για να μην σας κουραζω, λοιπον ανοιξα την τηλεοραση και πηγα κατευθειαν στο τροφοδοτικο της. Ελεγξα την πλακετα τροφοδοσιας απο πανω μηπως θα δω καποιον σκασμενο πυκνωτη. Οι πυκνωτες ολοι φαινοτανε ενταξει. Ξεφιδωσα τοτε ολην την πλακετα της τροφοδοσιας και οπα, βρηκα την βλαβη με γυμνο ματι σε μια σκασμενη ψυχρη κολληση, βλεπε εικονες 1 και 2. Με καλαι και το κολητηρι αποκατεστησε την κολληση και η τηλεοραση αρχισε να παιζει κανονικα, βλεπε εικονα 3 και 4.
Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 26, Νοεμβρίου 2019 Super Συντονιστής Αναφορά Δημοσίευσε 26, Νοεμβρίου 2019 Τυχερός είσαι αφού η βλάβη ήταν μόνο εκεί. Θα μπορούσε να είχε γινει ζημιά με τον σπινθηρισμό είτε στο ίδιο το tranzistor είτε σε άλλο σημείο στην πλακέτα. Η σκόνη δεν κάνει ζημιά στης tv.
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 26, Νοεμβρίου 2019 Συγγραφέας Μέλος Αναφορά Δημοσίευσε 26, Νοεμβρίου 2019 Πράγματι τυχερός ήμουνα. Αν είχε οποιαδήποτε άλλη βλάβη η τηλεόραση θα όδευε στην αποθήκη μαζί με άλλα παροπλισμένα είδη. Βλέποντας την εικόνας της αυτή εδώ η LCD SAMSUNG έχει καλλίτερη εικόνα με φανταστικά χρώματα από την 32αρα LED HITACHI που έχω στο γραφείο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα