Jump to content

Recommended Posts

Δημοσίευσε
Hackers

Η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να χρησιμοποιείται από τους hackers για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις malware, καμπάνιες phishing email, απάτες και να διαδώσουν παραπληροφόρηση.  

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν ανακαλύψει έναν μεγάλο αριθμό phishing email εκστρατειών με θέμα τον COVID-19, οι οποίες στόχευαν κυρίως κυβερνήσεις και οργανισμούς υγείας.

Οι ερευνητές ασφαλείας από το Unit 42 παρατήρησαν ότι πολλά κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται σαν να προέρχονται από τον ΠΟΥ με πλαστογραφημένη διεύθυνση (noreply @ who [.] int).

Η εκστρατεία στοχεύει άτομα που συνδέονται με έναν κυβερνητικό οργανισμό υγείας του Καναδά που εργάζονται ενεργά για τον μετριασμό του COVID-19.

Το binary που κατεβάζει κρυφά, έχει ένα εικονίδιο Adobe Acrobat. Μόλις εκτελεστεί στέλνει ένα αίτημα HTTP GET για λήψη της εικόνας, η οποία χρησιμοποιείται ως ειδοποίηση ransomware.

Μόλις ληφθεί η εικόνα, τότε ένα αίτημα θα δημιουργηθεί με βάση το όνομα χρήστη και το όνομα του κεντρικού υπολογιστή του θύματος.

- Advertisement -

Το ransomware κρυπτογραφεί τα ακόλουθα αρχεία και τους προσθέτει την επέκταση .locked20:

“.abw”, “.aww”, “.chm”, “.dbx”, “.djvu”, “.doc”, “.docm”, “.docx”, “.dot”, “.dotm”, “.dotx”, “.epub”, “.gp4”, “.ind”, “.indd”, “.key”, “.keynote”, “.mht”, “.mpp”, “.odf”, “.ods”, “.odt”, “.ott”, “.oxps”, “.pages”, “.pdf”, “.pmd”, “.pot”, “.potx”, “.pps”, “.ppsx”, “.ppt”, “.pptm”, “.pptx”, “.prn”, “.prproj”, “.ps”, “.pub”, “.pwi”, “.rtf”, “.sdd”, “.sdw”, “.shs”, “.snp”, “.sxw”, “.tpl”, “.vsd”, “.wpd”, “.wps”, “.wri”, “.xps”, “.bak”, “.bbb”, “.bkf”, “.bkp”, “.dbk”, “.gho”, “.iso”, “.json”, “.mdbackup”, “.nba”, “.nbf”, “.nco”, “.nrg”, “.old”, “.rar”, “.sbf”, “.sbu”, “.spb”, “.spba”, “.tib”, “.wbcat”, “.zip”, “7z”, “.dll”, “.dbf”

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η παραλλαγή ransomware που χρησιμοποιείται είναι το EDA2.

Μία άλλη καμπάνια phishing email, στόχευσε άτομα που εργάζονταν στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε φαρμακευτικές και κυβερνητικές βιομηχανίες.

Τα email περιέχουν συνημμένα, με το κακόβουλο λογισμικό AgentTesla, το οποίο είναι ενεργό από το 2014.

Είναι ικανό να κλέβει διαπιστευτήρια που είναι αποθηκευμένα σε μια μεγάλη λίστα προγραμμάτων περιήγησης ιστού, FTP clients, File Downloaders κ.λπ.

To κακόβουλο λογισμικό AgentTesla, πωλείται σε διάφορα φόρουμ και αποτελεί την κορυφαία επιλογή του κακόβουλου παράγοντα SilverTerrier.

Αυτήν την περίοδο που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι, η διαδικτυακή τους ασφάλεια έχει μειωθεί. Και οι επιθέσεις που πραγματοποιούν οι hackers κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Για το λόγο αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με τα email που λαμβάνουν και να μην ανοίγουν συνδέσμους που φαίνονται επικίνδυνοι.

Let's block ads! (Why?)

Πηγή Είδησης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...