Jump to content

Recommended Posts

Δημοσίευσε

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι στο WhatsApp, όπως και σε άλλες εφαρμογές, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των χρηστών που διαδίδουν απάτες, φήμες και άλλα είδη ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον COVID-19 και άλλα γεγονότα. Έτσι, τώρα θα σταματήσει η μαζική προώθηση μηνυμάτων και οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες σε μικρότερη κλίμακα. Με άλλα λόγια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να προωθούν ένα μήνυμα μόνο σε μία συνομιλία τη φορά.

WhatsApp.png

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης ένα χαρακτηριστικό που θα εμφανίζει ένα μεγεθυντικό φακό δίπλα σε τέτοια μηνύματα. Οι χρήστες θα μπορούν στη συνέχεια να κάνουν κλικ σε αυτόν και να μεταβούν σε web αναζήτηση για κάποιο μήνυμα. Κατά την αναζήτηση, θα έχουν την δυνατότητα να βρουν άρθρα που να αποδεικνύουν αν το περιεχόμενο ενός μηνύματος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όχι. Σε περίπτωση που η αναζήτηση δείξει ότι ένα μήνυμα περιλαμβάνει περιεχόμενο που δεν είναι αληθές, οι χρήστες δεν θα μπορούν να το προωθήσουν σε άλλους. Αυτά τα μέτρα έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τους χρήστες να προωθούν μηνύματα που δεν ελέγχονται και ενδεχομένως περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες. Επιπλέον, το WhatsApp επεσήμανε ότι η μαζική προώθηση μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης. Η εφαρμογή έχει ήδη εντοπίσει μηνύματα που έχουν προωθηθεί πολλές φορές, προσθέτοντας διπλό βελάκι δίπλα σε αυτά για να δείξει ότι δεν προέρχονται από κάποια στενή και οικεία επαφή. Τώρα κάθε μήνυμα που σημειώνεται με διπλό βελάκι, θα μπορεί να προωθηθεί μόνο σε μία συνομιλία, ενώ προηγουμένως μπορούσε να προωθηθεί σε πέντε συνομιλίες ταυτόχρονα.

e6cf36e0e56ed960dca3b27eed3ec43a.png

Το όριο των 5 συνομιλιών επιβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2019, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 25% η προώθηση μη ελεγμένων μηνυμάτων, δήλωσε η WhatsApp. Η WhatsApp ανέφερε επίσης ότι το χαρακτηριστικό αυτό δεν είχε ως στόχο να σταματήσει όλα τα forwarding ή viral μηνύματα, αλλά να ωθήσει τους χρήστες να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά το περιεχόμενο που μοιράζονται. Διευκρινίζει ωστόσο, πως δεν είναι όλα τα μηνύματα που στέλνονται επικίνδυνα, δεδομένου ότι πολλοί χρήστες προωθούν χρήσιμες πληροφορίες καθώς και αστεία βίντεο ή memes. Τις τελευταίες εβδομάδες, χρήστες χρησιμοποιούν το WhatsApp για να εκδηλώσουν την στήριξή τους προς τους γιατρούς που εργάζονται καθημερινά ενάντια στον COVID-19. Παράλληλα όμως, σημειώνονται περιστατικά απάτης που εκμεταλλεύονται την πανδημία, συμβάλλοντας στην διάδοση της παραπληροφόρησης.

Let's block ads! (Why?)

Πηγή Είδησης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...