Jump to content

Ερώτηση

Δημοσίευσε

Καλησπέρα σας!

Εδώ και καιρό, που διαμένω σε διαμέρισμα
στον 1ο όροφο, 5όροφης οικοδομής,
σκέφτομαι να βάλω, το εξάρτημα του τίτλου!

Ο βασικός λόγος είναι, ότι θέλω να συνδέσω
την (μοναδική) τηλεόραση, τον ιντερνετικό δέκτη
της Nova (EON TV), που έχει έξοδο
για επίγεια λήψη, καθώς καί τον Octagon SF8008,
που επίσης έχει έξοδο για επίγεια
(καί για δορυφορική) λήψη!

Η σύνδεση θα ξεκινάει από την μοναδική πρίζα τηλεόρασης
που υπάρχει!, με ό, τι συνεπάγεται, αυτό.

Θέλω να μάθω:

α) Θα υπάρξει -έστω θεωρητικά- πρόβλημα
στην λήψη, στον "από κάτω μου" (ισόγειο),
π.χ. να επηρεαστεί το σήμα και να μπουκώσει;

β) Υπάρχει περίπτωση να μπουκώσει 
το σήμα, ακόμη και μετά από ρύθμιση
από το κουμπί εξασθένισης ή ενίσχυσης
του σήματος, του εν λόγω ενισχυτή;
και
γ
) Πρέπει απαραίτητα, να είναι της ίδιας
εταιρίας, με τον ενισχυτή (IKUSI
ή δεν έχει σημασία;

* Να σημειώσω ότι, ως επί το πλείστον
τα σήματα, "αγγίζουν" το απόλυτο,
αν και απ' ό, τι παρατήρησα συνδέοντας
το πεδιόμετρο χειρός της AMIKO (TSC 1270),
μου βγάζει σήμα ακόμη
καί στην 35 UHF
(αδύναμη συχνότητα της Θάσου)!!!

• Like 1

17 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Recommended Posts

• 0
  • Διαχειριστής
Δημοσίευσε

Καλησπέρα. Αν η εγκατάσταση ειναι κεντρική το ξεχνάς αυτο που λες. Εκτος αν υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο tv στο δικό σου διαμέρισμα και μπορείς να το βρείς.

• Like 2
  • 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Μερικές ερωτήσεις., Πως ακριβώς εχει σκεφτεί να τα συνδέσεις?? Απο ποια έξοδο δηλαδή θα πάρεις σήμα απο τους δέκτες και που θα τα στείλεις? Η tv τι εισόδους εχει? Οι δέκτες θα είναι δίπλα στην tv δηλαδή? 

• Like 1
  • 0
Δημοσίευσε
49 λεπτά πριν, Ο Admin έγραψε

Καλησπέρα. Αν η εγκατάσταση ειναι κεντρική το ξεχνάς αυτο που λες. Εκτος αν υπάρχει ξεχωριστό καλώδιο tv στο δικό σου διαμέρισμα και μπορείς να το βρείς.

Είναι κεντρική!

Για ποιο λόγο, το ξεχνώ;

• 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε
4 λεπτά πριν, Ο neoktistos έγραψε

Είναι κεντρική!

Για ποιο λόγο, το ξεχνώ;

Πρέπει να απαντήσεις στης παραπάνω ερώτησες για να βάλουμε άκρη! 

• Like 1
  • 0
Δημοσίευσε
47 λεπτά πριν, Ο Δημητρης έγραψε

Μερικές ερωτήσεις., Πως ακριβώς εχει σκεφτεί να τα συνδέσεις?? Απο ποια έξοδο δηλαδή θα πάρεις σήμα απο τους δέκτες και που θα τα στείλεις? Η tv τι εισόδους εχει? Οι δέκτες θα είναι δίπλα στην tv δηλαδή? 

Από την πρίζα της εικόνας (από την αριστερή επαφή, που έχω ήδη το καλώδιο) στον ενισχυτή και από τις εξόδους του ενισχυτή, στην τηλεόραση καί στους δέκτες!

* Η τηλεόραση (Samsung) έχει μόνο επίγεια λήψη!

** Οι δέκτες, ούτως ή άλλως, αναγκαστικά, είναι δίπλα, λόγω των κοντών καλωδίων HDMI, που χρησιμοποιούν!

Αν είναι λάθος, η σκέψη μου (για τον ενισχυτή γραμμής), αιτιολογήστε μου! Από την άλλη, σκέφτηκα για τους κατανεμητές, αλλά μετά από αρκετή αναζήτηση στο διαδίκτυο, λόγω των στοιχείων που δίνουν για τις απώλειές τους, μου προκαλούν δισταγμό, ώστε να προτιμήσω τέτοιο υλικό!

• 0
Δημοσίευσε
54 λεπτά πριν, Ο Δημητρης έγραψε

Από την πρίζα της εικόνας (από την αριστερή επαφή, που έχω ήδη το καλώδιο) στον ενισχυτή και από τις εξόδους του ενισχυτή, στην τηλεόραση καί στους δέκτες!

* Η τηλεόραση (Samsung) έχει μόνο επίγεια λήψη!

** Οι δέκτες, ούτως ή άλλως, αναγκαστικά, είναι δίπλα, λόγω των κοντών καλωδίων HDMI, που χρησιμοποιούν!

Αν είναι λάθος, η σκέψη μου (για τον ενισχυτή γραμμής), αιτιολογήστε μου! Από την άλλη, σκέφτηκα για τους κατανεμητές, αλλά μετά από αρκετή αναζήτηση στο διαδίκτυο, λόγω των στοιχείων που δίνουν για τις απώλειές τους, μου προκαλούν δισταγμό, ώστε να προτιμήσω τέτοιο υλικό!

PXL_20250226_224317193.NIGHT~2.jpg

• Like 1
  • 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Και παλι δεν κατάλαβα ακριβώς. Αφου οι δέκτες είναι συνδεδεμένοι στην tv μέσω hdmi, γιατι θες να το κανεις αυτο? Μιλάμε για δεύτερη tv? 

• Like 1
  • 0
Δημοσίευσε
20 λεπτά πριν, Ο Δημητρης έγραψε

Και παλι δεν κατάλαβα ακριβώς. Αφου οι δέκτες είναι συνδεδεμένοι στην tv μέσω hdmi, γιατι θες να το κανεις αυτο? Μιλάμε για δεύτερη tv? 

Μα, για να δώσω το καλύτερο δυνατό επίγειο σήμα καί στις τρεις! Μόνο στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένη την κάθοδο της κεραίας, από την πρίζα!

* Δεν έχω δεύτερη τηλεόραση και δεν σκοπεύω -προς το παρόν- ν' αγοράσω!

• 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Οι τρεις τι ειναι?

• 0
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Τις αναφέρω, στο πρώτο μήνυμα!

Επεξεργάστηκε από neoktistos
  • 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Έχεις μια τv που βλέπεις τα επίγεια. Έχεις και 2 δέκτες συνδεδεμένους σε αυτή με hdmi σωστα? Αν κατάλαβα σωστά. εχεις πρόβλημα στα επίγεια με το σήμα και θες να βάλεις τον γραμμής που αναφερεις? Γιατί στο μύνημα σου δεν το ξεκαθαρίζεις αυτό.

• 0
Δημοσίευσε

Να το γράψω πιό απλά:

ΜΟΝΟ η τηλεόραση, έχει σήμα, από την πρίζα, της κεντρικής κεραίας! Παρεμβάλοντας, ανάμεσα στην τηλεόραση καί στην πρίζα, θέλω το κατάλληλο υλικό, για να δώσω σήμα καί στις υπόλοιπες δύο συσκευές, που δεν έχουν σήμα (άρα και καλώδιο, που θα τοποθετηθεί, για να έχουν λήψη)!

Να χρησιμοποιηθεί, ενισχυτής γραμμής ή διακλαδωτής;

Αν όχι, ενισχυτής, για ποιο λόγο;

Για το διακλαδωτή, εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου, σε προηγούμενο μήνυμα (λόγω απωλειών)!

20 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Μα, για να δώσω το καλύτερο δυνατό επίγειο σήμα καί στις τρεις! Μόνο στην τηλεόραση έχω συνδεδεμένη την κάθοδο της κεραίας, από την πρίζα!

* Δεν έχω δεύτερη τηλεόραση και δεν σκοπεύω -προς το παρόν- ν' αγοράσω!

• 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Αυτο που θες μπορεί να γίνει με ενα splliter, οι απώλειες είναι σχεδόν μηδαμινές αν πας σε επώνυμη μάρκα. Αλλά και παλι που θα χρησιμεύσει ολο αυτό? δηλ το να εχει επίγειο σήμα και η nova και ο δορυφορικός δέκτης? Μπορείς να μου λύσεις αυτή την απορία? :confused: 

• 0
Δημοσίευσε

Για την Nova, όχι! Δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα, εκτός από το Zapping, όπως και με τον Octagon, μόνο που στην περίπτωση αυτήν, τον θέλω, για περισσότερες λειτουργίες, όπως π.χ. την υβριδική και προφανώς, το χρησιμοποιώ, περισσότερες φορές, σε σχέση με την τηλεόραση, όπου, δεν δουλεύει ομαλά το τηλεχειριστήριο! 

Για το splitter που ανέφερες, έχεις να μου προτείνεις, κάποια καλή περίπτωση;

• 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Televes ikusi edision

• 0
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ πήρα όμως, απάντηση, γιατί να μην επιλέξω
ενισχυτή γραμμής (όπως για παράδειγμα αυτόν,
αυτόν ή ακόμη κι αυτόν)
Δεν είναι καί εσωτερικού χώρου ή 
ακόμη για σύνδεση σε παραπάνω πηγές;

Επεξεργάστηκε από neoktistos
  • 0
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Γιατί πολύ απλά ενισχυτές γραμμής η και ιστού, δεν τους βάζουμε ετσι γιατί θέλουμε η γιατί νομίζουμε οτι θα κάνουν δουλειά. Μόνο αν γίνει μέτρηση στο σήμα με πεδιόμετρο σε MER  - C/N - BER θα σου σου δώσει απάντηση για το αν χρειάζεται η οχι. Αν πχ μια εγκατάσταση εχει MER 30 + αυτή δεν χρειάζεται καν ενισχυτή. Αν μπει μόνο ζημιά θα κάνει.

• Like 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...