Jump to content

Recommended Posts

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Υπάρχει αλλα το θεωρώ υπερβολικό να δώσω 10ευρω για 2 μετατροπείς.:mad: ALiexpress τα εχει με 0.50 λεπτά το ενα. Mετα αναρωτιούνε γιατί ο κόσμος ψωνίζει από εξωτερικό. Θα δω τι θα κανω. 

ts9.PNG

ts9-2.PNG

• Like 1
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Καλημέρα, εχω κάποια νεα για το προβλημά μου. Έψαξα λίγο περισσότερο το μενού του ZTE και βρήκα την επιλογή δικτύου.Το είχε στο auto το έκανα manual και στην αναζήτηση μου έβγαλε τα δίκτια που βρήκε και επέλεξα το cosmote 4g.Μετα απο δοκιμές που έκανα βλεπω οτι ανέβηκε se 80mbps περίπου στα speed test το download και στα 90 περιπου το upload. Και χθες και σήμερα που το δοκίμασα είναι εκεί. Δεν ξέρω να ήταν αυτό τελικά? Και στο σταθερό προς το παρόν δεν ακούω της διακοπές που έκανε.

Απο cosmote πάντως μου είπαν ότι μπορεί να ειναι οτι εχει δηλωθεί διεύθυνση λειτουργίας κάπου στο 1χιλ μακριά απο εμένα, μιας και την δική μου δεν την έβγαζε το σύστημά τους και το έχουν δώσει στα κεντρικά να βρούν λύση.

Σήμερα αύριο θα παραλάβω και τους 2 αντάπτορες TS9 to SMA για να δοκιμάσω και την εξωτερική κεραία.

• Like 2
Δημοσίευσε
4 ωρες πριν , Ο Δημητρης έγραψε

Απο cosmote πάντως μου είπαν ότι μπορεί να ειναι οτι εχει δηλωθεί διεύθυνση λειτουργίας κάπου στο 1χιλ μακριά απο εμένα, μιας και την δική μου δεν την έβγαζε το σύστημά τους και το έχουν δώσει στα κεντρικά να βρούν λύση.

Λίγο περίεργο αυτό, υποτίθεται ότι είναι δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως που είναι το στίγμα του σπιτιού.

Να δω εγώ σε λίγο καιρό τι με περιμένει στην Αθήνα που θα βρίσκομαι για λίγους μήνες.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Δεν είναι περίεργο καθώς πρέπει να δηλωθεί η διεύθυνση. Αν απομακρυνθείς (δεν ξέρω πόσο) από την κεραία σταματά να δουλεύει. Νομίζω και στης άλλες 2 εταιρείες ετσι είναι. 

Δημοσίευσε

Συγγενής που πριν 1 χρόνο των είδα στο χωριό είχε φέρει μαζί του ένα router με υπηρεσία σαν την δική σου από Αθήνα ήταν στην vodafone και δεν είχε τέτοιο θέμα με αλλαγή τόπου, τι να πω ίσως να άλλαξαν τα δεδομένα τώρα.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Tα πακέτα ειναι 2 το ενα αφορά αγoρά μόνο της κάρτας sim με δεδομένα που αυτή την τοποθετείς σε οτι router θες εσυ και δουλεύει παντού.

Αν ομως θες να έχεις και σταθερό τηλέφωνο οπως εγω λόγο του συναγερμού, τότε σου δινουν sim μαζί με router του παρόχου που δουλεύει μόνο στην διεύθυνση που θα δηλώσεις (κλειδώνει στην κοντινότερη κεραία) και δουλεύει μόνο στο συγκεκριμένο router. Αυτό συμβαίνει και στην vodafone, για nova δεν γνωρίζω. 

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Λοιπών ,μετα απο ελεγχο που εκανα στο cellmapper είδα οτι κακώς επέλεξα την cosmote. Παρόλο που η κεραία ειναι αρκετά κοντά μου, ειμαι εκτός δέσμης οπως θα δειτε και στην πρώτη φώτο, και το σπιτι ειναι περιπου στο κάτω πράσινο τετράγωνο, γι αυτό και οι χαμηλές ταχύτητες. Αντίθετα vodafone (φωτο2) και nova (φωτο3) είμαι μέσα στην δυνατή δέσμη.....

κεραια1.PNG

κεραια2.PNG

κεραια3.PNG

Δημοσίευσε

Και vodafone να εβαζες παλι προβληματα θα ειχες, γιατι ειναι γνωστο οτι σου ριχνει την ταχυτητα οταν ξεπερασεις το οριο, απο την αλλη για nova δεν γνωριζω αν γνωριζει καποιος για το δικτυο της ας γραψει. Παντως με ολα αυτα που βλεπω σε διαφορα φορουμ επιμενω για το starlink ναι μεν ειναι λιγο ακριβο το κοστος καθε μηνα αλλα προβληματα 0.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Και οι 3 εταιρίες εχουν κοφτη μετα απο καποιο οροιο. Αλλα εδω δεν μιλαμε για το οτι ξεπέρασα τα gb του πακέτου. Η κεραια της voda αν βγω στο παράθυρο βλεπω τον ιστο μέχρι κατω, και σιγουρα θα είχα καλυτερο σημα. Αλλα η voda εχει μαχ 150mbps μονο (γελια ταχύτητα) σε σχέση με cosmote που σου δινει και 600. Αλλα εχει και τους παρακάτω γελοίους όρους.

Η τιμή προσφοράς ισχύει για νέες συνδέσεις με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου και περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και φόρο κινητής τηλεφωνίας. Η υπηρεσία Giga WiFi Home Unlimited δεν εμπίπτει σε φόρο κινητής.

Μετά την κατανάλωση των 300GB σε πλήρη ταχύτητα ισχύει απεριόριστη χρήση Internet με μειωμένη ταχύτητα:

Vodafone Wireless Home Via 4G: έως 8 Μbps

Giga WiFi Home Unlimited: έως 12 Μbps

Η τιμή προσφοράς ισχύει για τους 12 πρώτους μήνες του συμβολαίου. Από τον 13 μήνα και έως τη λήξη του συμβολαίου, θα υπάρξει αναπροσαρμογή στην τιμή του παγίου με την προσθήκη έως 1,5 ευρώ επιπλέον, λόγω πληθωρισμού και επενδύσεων δικτύου

Ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν

Η υπηρεσία Vodafone Wireless Home Via 4G δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλο σημείο πέραν της διεύθυνσης ενεργοποίησης της.

Η υπηρεσία Vodafone Wireless Home Via 4G είναι διαθέσιμη για νέες συνδέσεις με νέο αριθμό ή με φορητότητα από άλλο πάροχο.

Kαι η nova δεν πάει πίσω.....

Mobile Home Internet 4G με 25 ευρώ το μήνα και 200GB μετά το πέρας των οποίων πέφτει στα 6Mbps.

Mobile Home Internet 5G με 45 ευρώ το μήνα και 200GB μετά το πέρας των οποίων η ταχύτητα πέφτει στα 12Mbps.

Mobile Internet on the Go: με 25 ευρώ το μήνα και 200GB μετά την κατανάλωση των οποίων η ταχύτητα πέφτει στα 6Mbps.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Τελικά οι δοκιμές στην κεραία δεν πήγαν καλά. Δεν είδα σχεδών καμιά διαφορά στο σημα. Την ανοιξα ετσι από περιέργεια και μέσα εχει μόνο μια πλακέτα και όλο αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι τα db που αναφέρουν. (κλασική μαλ....ια κινέζικη και έδωσα και 18 ευρώ τσάμπα! Μου αρεσει πυ την πασαρουν σαν παντοκατευθυντική δηλ πιάνει σημα απ ολες της πλευρές, ενω αυτή πιάνει μόνο απ την μεριά που εχει τον χαλκό! απ την αλλη ειναι πλακέτα σκέτη.  :mad:

Τωρα θα προχωρήσω σε μια δικής μου κατασκευής κεραία τύπου Yagi (κατευθυνόμενη) με σχέδια που βρηκα στο google και βλέπουμε! 

κεραια.jpg

• Λυπημένος 1
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Λοιπών πριν την αλλαγή διεύθυνσης είχα παρατηρήσει ότι άλλαζε συνεχώς η συνδεδεμένη ζώνη 4G. Την μια φορά έβγαζε 1700 την άλλη 2600 και την αλλη 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3). Μετά την αλλαγή είναι σταθερά στην 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3) και σταθερά σε μια συγκεκριμένη κυψέλη. Το speedtest ανέβηκε λίγο πάνω από τα 100mbps, αρα πάμε καλύτερα, το σταθερό δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα.

Στης πληροφορίες σήματος στο router υπάρχει μια παράμετρος 4G SINR η οποία παίζει από 15 -20db περίπου. Απ ότι διαβάζω αυτό αφορά την (Αναλογία σήματος προς θόρυβο συν παρεμβολές) και για να μην υπάρχει πρόβλημα πρέπει να είναι πάνω από τα 20db.

Έφτιαξα πρόχειρα μια κεραία Yagi με υλικά που είχα από μια παλαιά uhf που είχα πεταμένη!. Περίπου 10db κέρδισα στην ισχύ του σήματος, από -85 με πήγε στα -75 και το SINR πήγε στα 24db περίπου σταθερά. Τώρα θα παραγγείλω μια κεραία Yagi τελικά από Aliexpres και πιστεύω να εχω ακόμα καλύτερη βελτίωση στο σήμα.

Τέλος αν με την νεα κεραία εχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μάλλον θα ανοίξω το router , θα βγει η πλακέτα του και θα τοποθετηθεί μέσα σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί μαζί με fan τροφοδοτικό k.t.l.p και θα τοποθετηθεί πάνω σε ιστό ώστε να μειώσω και της τυχόν απώλειες του καλωδίου!

σημα.PNG

• Like 1
Δημοσίευσε

Εδώ πέρα που μένω εγώ έριξε το πρωί μερικές καρέκλες αποτέλεσμα να είμαι χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ μέχρι τώρα που γράφω, Δήλωσα βλάβη από την εφαρμογή της cosmote και όπως τα βλέπω θα πάρει 2 ήμερες για αποκατάσταση... Starlink και πάλι Starlink και ας είναι λίγο ακριβότερη. Τώρα συνδέθηκα από το κινητό με hot spot.

• Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Δεν μπορούν ολοι να βάλουν starlink.

Οχι μόνο λόγο κόστους αλλά γιατί υπάρχουν περιορισμοί.

Πχ αν σπίτι έχεις συναγερμό που θέλει σταθερή γραμμή το ξεχνάς, οπως και αν έχεις κάμερες παλι το ξεχνάς λόγο που δεν δίνει public ip. Αν παίζεις παιχνίδια οπως διαβάζω στο fb, εχει μεγάλο ping και υπάρχουν καθυστερήσεις και ολοι κάνουν παράπονα. Τώρα όταν ρίχνει καρέκλες, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα. Τέλος τα 50watt κατανάλωσης ρεύματος σε σχέση με ένα απλό router που δεν είναι πάνω από 10watt, χωρείς να δουλεύουν οι αντιστάσεις για την θέρμανση του πιάτου, για μένα θεωρείτε υπερβολική. 

• 1 month later...
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Λοιπόν ήρθε η νεα yagi antenna αλλά λόγο προβλήματος υγείας, δεν είχα μπορέσει να ασχοληθώ. Συγκεκριμένα αγόρασα αυτή απο Ali με έξτρα 5 μέτρα καλώδιο, αν και δεν το χρειαζόμουν απλά να υπάρχει.

kerea1.png

O Κινέζος και εδώ εχει κάνει την εξυπνάδα του. Οπως θα δειτε στην παρακάτω φώτο, οι τρύπες στον βραχίονα για τα στοιχεία, δεν της εχει κάνει κέντρο αλλά αρκετά χιλιοστά πρός την μια πλευρά. Επίσης το κουτί με το δίπολο κατά την γνώμη μου είναι λάθος και αυτό καθώς το εχει βάλει απ την μεριά που ειναι ποιο μακριά απο τα στοιχεία. Σε μια σωστή κεραία τα στοιχεία καθώς και το δίπολο πρέπει να ειναι όσο το δυνατών ποιο κοντά σε ευθεία. Θα μου πείτε ψύλλο στα άχυρα ψαχνω! Ναι αλλά από από αυτές της λεπτομέρειες κερδίζεις DB! Για αυτό έπεσε και εδω μετατροπή! Εβγαλα το κουτί και το τοποθέτησα απ την άλλη μεριά που ειναι κοντύτερα στα στοιχεία. Τώρα αν έκανα καλά η οχι θα το δούμε σε λίγες ημέρες με το τεστ!

Eδω ειναι το δίπολο πριν την μετατροπή.

dipolo-kin.jpg

Και εδώ η θέση του μετά την μετατροπή.

dipolo-met.jpg

Εχω αρχίσει και την κατασκευή του εξωτερικού κουτιού που θα τοποθετήσω το router, και ένα μίνι ups, ιστό, βάσεις κ.τ.λ.π Φωτο θα ανεβάσω ίσως αυριο αν καταφέρω και το προχωρήσω.   

• Like 3
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Εχω ετοιμάσει 2 βάσεις που της έφτιαξα εγω με ενα λαμάκι που βρηκα κατά τύχη. Η μια θα πιάσει σε ενα δοκάρι ξύλινο και η αλλη στην πλάκα με ούπα. Είχα στην άκρη και ένα παλιό ηλεκτρολογικό κουτί που το έβαψα γιατί ειχε χαλάσει το χρώμα του από τα χρόνια.  Τοποθετήθηκε μέσα ένα fan 12v για την απαγωγή της θερμότητας το καλοκαίρι που θα δουλεύει μόνιμα.

Τέλος έκανα και μια πατεντα με μια τρύπα αριστερά που ειναι για να τραβάει αέρα το fan, της κόλλησα ένα πλαστικό ώστε να μην τραβάει τα νερά μέσα και γινει ζημιά! Επίσης μπήκε και μια μικρή σίτα για προστασία από τυχόν έντομα κ.τ.λ.π. Υπάρχει και ένα μικρό led το οποίο ήταν πάνω στον διακόπτη Sonoff που το έβγαλα εξωτερικά ώστε να βλεπω έξω από το κουτί αν υπάρχει ρεύμα η οχι.

Εσωτερικά θα τοποθετεί το router ZTE 4G μαζί με ένα mini ups της Lamtech για να κρατάει backup στο router σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, και για να εχω internet και σταθερό τηλέφωνο για περίπου 4,5 - 5 ωρες.

Τέλος έβαλα και έναν wifi διακόπτη της Sonoff τον οποίο θα τον λειτουργό όταν σε περίπτωση κολλήσει το router και δεν μπαίνει ούτε στο interface του από το pc, ώστε να του κόβω από το κινητό το ρεύμα και να του κάνω reset.

Φυσικά μπήκε και μια ασφαλειοθήκη στο καλώδιο των 230v με μια ασφάλεια 1,5amper για προστασία.

Στην αρχή σκέφτηκα να ανοίξω το router και να βάλω σκέτη την πλακέτα του, αλλα σκέφτηκα οτι θα χάσω την εγγύηση και είναι και σχετικά ακριβό router και τελικά θα το βάλω με το κουτί του. Το μόνο αρνητικό ειναι ότι δεν θα εχω ένδειξη από τα λαμπάκια του, αλλά μικρό το κακό. 

Για ιστό θα βάλω ένα κομμάτι από τον γνωστό που βάζουμε στης επίγειες κεραίες.

Αν όλα πάνε καλά θα το τελειώσω ίσως και αυριο. 

IMG-20241014-155644.jpg

IMG-20241015-143331-1.jpg

IMG-20241015-143841.jpg

• Like 1
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

H κατασκευή ετοιμάστηκε, μπήκε το router και το ups στο κουτί.... Απορώ πως μπόρεσα και τα στρίμωξα όλα μέσα!!!

kouti-ok.jpg

Εγινε και η τοποθέτηση της κατασκευής στον τοίχο πριν λίγο. Τα πρώτα αποτελέσματα ειναι αρκετά ικανοποιητικά σε σχέση με πριν που το router το είχα μέσα στο σπίτι. Αν και η απόσταση απο την κεραία της cosmote δεν ειναι πάνω από 2-3 χιλιόμετρα (εχω οπτική επαφή την βλέπω), παρόλα αυτά υπάρχει βελτίωση τόσο στο σήμα αλλά και στο download - upload.

istos-keraia.png

Πριν η ισχύς τουσήματος σε db ήταν μεταβλητή από -85 εως και -100db περίπου. Εδω να πω οτι αυτή η μέτριση δουλεύει ανάποδα δηλ το -85 στο σήμα είναι ισχυρότερο από το -100. Το δε 4G SINR που ειναι η αναλογία σήματος σε σχέση με της παρεμβολές, έπαιζε από 15 - 20db περίπου με οριο για να μην υπάρχουν προβλήματα τα 20.

Οι μετρήσεις με την κεραία είναι οι παρακάτω. 

Το σημα πήγε στα -63db σχεδόν 25db καλύτερα από πριν δηλαδή και το μεν 4G SINR είναι σταθερά από 24-28db. To download έφτασε και τα 150 mbps περίπου το δε upload στα 90db....

63.png

me-keraia2.png

Θα κάνω και αυριο το πρωί μετρήσεις καθώς τα βάρδια εχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μια σχετική πτώση.

Ακουω γνώμες! Πως την βλέπετε ολη την κατασκευή?  Θα μπορούσα να την κανω ποιο καλύτερη αν το σπιτι ήταν δικό μου!!! Αλλά και έστω και ετσι νομίζω εχει χρόνια ζωή, Ακόμα και το καλώδιο της κεραίας που συνδέει με το routet, δεν φαίνεται στην φώτο αλλά το έβαλα μέσα σε πλαστική σωλήνα για προστασία.. Οπως και στεγανοποίηση του κουτιού γύρο γύρο με σιλικόνη παρόλο που εχει και λάστιχο, για προστασία από νερά. 

• Like 1
  • Δημητρης changed the title to Θα καταργήσω το σταθερό τηλέφωνο και θα βάλω router 4G λόγο προβλημάτων
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Πάντως νομίζω οτι η κεραία που συνδέομε μοιάζει να είναι προβληματική η έτυχε αυτό σήμερα? δεν ξέρω. Το πρωί είχα της παρακάτω μετρήσεις στο σημα -90db και 1,4 το SINR..... και μετά από 1-2 ώρες που το κοίταξα ξανά είχε διορθωθεί.:mad:

ERROR.png

• Like 2
  • 1 month later...
Δημοσίευσε

Το γραφώ εδώ, είχε σε προσφορά η Frog για ένα χρόνο απεριόριστα στα 109€ και πήρα και αυτό το φθηνό Router Cudy LT400 4G LTE N300 στα 35€ για να μην κουράζω το κινητό ως hotspot. Πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για το διάστημα που μένω Αθήνα για μερικούς μήνες.

• Like 3
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Λοιπών μάγκες, από το Σάββατο το βράδυ είμαι χωρείς internet και δουλεύει μόνο το σταθερό τηλ. Εχω μπει προσωρινά μέσω hotspot απο το κινητό. Το ZTE τρελάθηκε και κάνει κουλά. Νεκρώθηκαν οι πόρτες LAN (τα led δεν ανάβουν) και δεν υπάρχει πρόσβαση του inerface και το wifi του router σβηστό. Φυσικά δοκίμασα και reset με το κουμπί και δεν έγινε τίποτα. Μετά από 3 τηλεφωνήματα στην τεχνική υποστήριξη κατάλαβαν επιτέλους οτι εχει  πρόβλημα ο εξοπλισμος και δρομολογήθηκε νέος..Αντε να δούμε πότε θα έρθει....:mad:

• Like 3
Δημοσίευσε (επεξεργασμένο)

Πληροφοριακά για όποιον ενδιαφέρεται για απεριόριστα δεδομένα για 1 χρόνο. https://techmaniacs.gr/h-cosmote-dinei-xana-aperioristo-internet-se-oloys-me-7-5-eyro-to-mina/

Και όσο για την ουρά αναμονής εγώ πήγα 14:10 και ήρθε η σειρά μου 17:30, έχει παρά πολλούς κινέζους που περιμένουν να πάρουν πακέτα.

Επεξεργάστηκε από Red
  • Like 3
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Καλα εκεί στην cosmote δεν ξέρουν τι τους γίνετε μου φαίνεται. Καλώ σήμερα να ρωτήσω για το router Η απάντηση ήταν ότι εχει δρομολογηθεί αλλά ακόμα δεν εχει φεύγει από αυτούς. Σε 5 λεπτά λαμβάνω τηλ από speedex με έψαχνε ο υπάλληλος να μου παραδώσει το router καθώς είχαν γράψει πάνω άσχετη διεύθυνση.. Παω στο γραφείο και τον παρέλαβα εγώ λόγο που έπρεπε να επιστρέψω το παλιό.

Ολα καλά θα αρκεστώ στα 45-50mbps και με την τοποθέτηση του μέσα στο εργαστήριο προσωρινά. Οταν βελτιωθεί ο καιρός κάπως θα μπει στο κουτί του με μερικές μικρές αλλαγές για ασφάλεια.

1 Θα τοποθετεί ένα φιλτράκι κάτω στην σίτα ώστε να μην μπορεί να τραβήξει εύκολα υγρασία μέσα το ΦΑΝ.

2 Θα μπει ένα  lan surge protectors ώστε να προστατέψω όσο γίνετε την πόρτα lan του router από καιρικά φαινόμενα πχ κεραυνό.

3 Θα αντικατασταθεί το sonoff με έναν άλλο απλό τηλεχειρισμό καθώς δεν σκέφτηκα την περίπτωση που όταν κολλήσει το rouτερ, θα χαθεί και το σήμα wifi, άρα δεν θα μπορεί να δουλέψει.

4 Τέλος θα γίνει αλλαγή στην παροχή ρεύματος του κουτιού καθώς για να δουλέψει και να παρέχει ασφάλεια το lan surge protectors, χρειάζεται να υπάρχει και καλώδιο γείωσης.

Η παρακάτω εικόνα τεστ είναι με το router εσωτερικά τοποθετημένο. Tελικά η κατασκευή κάνει αρκετά καλή δουλειά τόσο στην ταχύτητα αλλά και στο σήμα. Eπεσα σχεδόν 100mbps. :classic_angry:

router.PNG

router2.PNG

• Like 2
  • Δημητρης changed the title to Θα καταργήσω τον χαλκό και θα βάλω router 4G λόγο πολλών προβλημάτων
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Συντονιστής
Δημοσίευσε

Λοιπών εχθές που είχε καλό καιρό ασχοληθηκα με το router και αυτή την στιγμή είναι ξανά τοποθετημένο εξω μέσα στο κουτί.

Εκανα ορισμένες αλλαγές σε οτι αφορά την προστασία του για να μην την πατήσω ξανά.

Μέσα στο κουτί άφησα μόνο το router και το mini ups ώστε να υπάρχει άνετος χώρος για αερισμό. Βγήκε και το sonoff μια και δεν δούλευε όπως το ήθελα και έβαλα στην θέση του έναν τηλεχειρισμό που μου είχε μείνει από συναγερμό ώστε αν χρειαστεί να κόβω το ρεύμα του router για να του κάνω reset.

Τοποθετήθηκε ενα εξωτερικό κουτι διακλαδώσεως και μέσα εκεί έβαλα 2 πλακέτες. Η μια είναι που την έφτιαξα μόνος μια και δεν βρήκα σε 2 καταστήματα που ρώτησα εδώ στην περιοχή μου και είναι για την προστασία της τηλεφωνικής εξόδου του router αλλά και των συσκευών (αντικεραυνικό δηλαδή). Η δεύτερη είναι για προστασία της πόρτας LAN του router από κεραυνούς την οποία την είχα και αυτή βγαλμένη από ένα ups APC.

Κατά τύχη είχα στην άκρη και κάτι παλαιά splitter isdn καθώς και φίλτρο τηλεφωνικό τα οποία άνοιξα και τοποθέτησα μέσα της 2 πλακέτες. Τα 2 καλώδια των γειώσεων από της πλακέτες συνδέθηκαν στην παροχή ρεύματος που αλλάχτηκε σε 3χ1.5. Και τα 2 μπήκαν μέσα στο κουτί διακλαδώσεως στο οποίο έβαλα και σιλικόνη. Στην σίτα που τραβάει μέσα αέρα το φαν, τοποθετήθηκε και ένα φίλτρο.

Τέλος μέσα στο κουτί του router έβαλα και ένα σακουλάκι από αυτά που έβαζαν σε διάφορες συσκευές για να τραβά την υγρασία. Δεν ξέρω αν εχει χαλάσει μια και το είχα χρόνια!

Και επιτέλους το σήμα επανήρθε εκεί που πρέπει. Περιμένω και την δεύτερη κεραία, αλλά αυτή μάλλον θα μπει προς το καλοκαίρι.

Αν μετά από όλα αυτά γίνει ξανά ζημιά, τότε θα εγκαταλείψω την ιδέα για εξωτερική τοποθέτηση του router και θα σκεφτώ τι θα κάνω.

Παραθέτω και ορισμένες νέες φώτο.

Καταγραφή.PNG

Καταγραφή2.PNG

Καταγραφή3.PNG

Καταγραφή4.PNG

Καταγραφή5.PNG

• Like 2

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...