Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Αναφέρω ότι εδω στην Τσεχία σε περιπτώσεις μέτριας βροχής, ακόμη και απλής συννεφιάς χάνω το σήμα της DIGEA ενώ αντιθέτως το σήμα των HD καναλιων της ΕΡΤ στις 39 Ε συνεχίζω να το λαμβάνω. Είχα την εντύπωση ότι το σήμα της DIGEA στις 3,1 Ε είναι πιο ισχυρό από αυτό της ΕΡΤ στις 39 Ε , στην πράξη βλέπω ότι αυτό δεν ισχύει. Που οφείλεται ότι χάνω το σήμα των HD καναλιων της DIGEA στις 3,1 Ε σε ελαφρά κακές καιρικές συνθήκες (μέτρια βροχή η απλή συννεφιά) ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas70 Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Και εδώ στην Κύπρο τα ίδια Τάσο. Η μόνη συχνότητα της DIGEA που έχει ισχυρό σήμα είναι η παλιά 12737Η με τα SD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Συγγραφέας Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Η κύρια αιτία είναι ότι έχω μικρό κάτοπτρο, έχει διαστάσεις 600 x 460 mm. Δεν μπορώ όμως να βάλω μεγαλύτερο περιστρεφόμενο κάτοπτρο, μόνο αυτό το μικρό κάτοπτρο μπαίνει εκεί μεταξύ φεγγίτη και καμινάδας. Το κάτοπτρο μου είναι το PRO 67 APP Panorama και έχει καλή απολαβή, οι πωλητές του μάλιστα διαφημίζουνε ότι η απολαβή του είναι ισοδύναμη με αυτήν ενός κάτοπτρου 80 εκατοστών. Είναι αυτό εδώ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Συγγραφέας Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Εχω στο υπόγειο παροπλισμένη μεγάλη κεραια, την 100αρα Gibertini Al αλλα δεν μπορω να την χρησιμοποιήσω, γιατί δεν χωράει εκει που θέλω. Αυτην την στιγμή με καιρό καλο χωρις συνεφια βγαζω τα εξης στις 39Ε και 3,1Ε αντιστοιχα με το μικρο μου κατοπτρο PRO 67 APP Panorama: ERT1 HD Q=64, L=62 ERT2 HD Q=58, L=62 ERT3 HD Q=58, L=62 MEGA Q=49, L=60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ τα καλά ...σήματα. Μόνο η 12600 Η είναι ελαφρά πεσμένη. Παιδιά με μικρά κάτοπτρα δουλειά δεν γίνεται, αν θέλετε σήματα να μην χάνονται τότε το μεγάλο ...90αρι κάτοπτρο είναι ....μονόδρομος. Επεξεργάστηκε 9, Μαρτίου 2022 από ioanis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Συγγραφέας Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 "Εδω τα καλα σηματα" Γιαννακη, οπως λεμε "εδω τα καλα κουλουρια" χαχαχαααα. Δεν πειραζει ομως, εγω θα μεινω με το δικο μου κουλουρακι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas70 Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Αναφορά Share Δημοσίευσε 9, Μαρτίου 2022 Εμένα είναι διαφορετικά τα πράγματα... Με το ίδιο 90αρι πιάτο, με τον ίδιο δέκτη και την ίδια ώρα, η 1260Η HD και 1237H SD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 10, Μαρτίου 2022 Μέλος Αναφορά Share Δημοσίευσε 10, Μαρτίου 2022 Παιδιά κεντράρετε λίγο δυτικότερα το κάτοπτρο για να αποφύγετε τις παρεμβολές από τις 4,8 μοίρες και θα έχετε και τον Bulgaria Sat στο ....πιάτο σας με πάρα πολύ καλό σήμα. και εσείς που έχετε σταθερά κάτοπτρα ρυθμίστε καλύτερα το skew του lnb. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas70 Δημοσίευσε 11, Μαρτίου 2022 Αναφορά Share Δημοσίευσε 11, Μαρτίου 2022 Σωστά Γιάννη. Όσο καλής ποιότητας και ακριβά υλικά και να διαλέξεις (καλώδιο, κονέκτορες, lnb, diSEqC switch) δεν θα έχεις ουσιαστική διαφορά στο σήμα αν το πιάτο σου είναι μικρό για τον δορυφόρο και τους αναμεταδότες που ενδιαφέρεσε, και αν δεν είναι καλά κεντραρισμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα