Jump to content

Recommended Posts

  • Μέλος

Αναβλήθηκε η εκτόξευση του Ariane 5 με 2 δορυφόρους

300px-Ariane_5_Le_Bourget_FRA_001.jpg

 

Η επικείμενη εκτόξευση δύο τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων , του Intelsat 39 (I-39) για την  Intelsat και του δορυφόρου EDRS-C για την Avanti (Hylas 3), που αποτελεί μέρος της επιστημονικής αποστολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος αναβλήθηκε λόγω και άλλων δοκιμών του φορέα πυραύλου Ariane 5 πριν από την εκτόξευση από το Kourou της  Γαλλικής Γουιάνας .

Αρχικά η πτήση Ariane 5 VA249 είχε προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου 2019 αλλά είναι γνωστό ότι η εκτόξευση δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 30 Ιουλίου 2019 και μπορεί να μετακινηθεί στις αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος είναι η απώλεια του πυραύλου Vega μαζί με το φορτίο στις 11 Ιουλίου. Εκείνη την εποχή ο πύραυλος  Vega (137 τόνοι), μικρότερος από τον πύραυλο Ariane 5 (780 τόνοι), δεν κατόρθωσε να μπει  στην τροχιά των στρατιωτικών δορυφόρων για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο πυραύλος Vega συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό λίγο μετά την εκτόξευσή του από Γαλλική Γουιάνα. Η Arianespace διεξάγει τώρα νέους ελέγχους για τον μεγαλύτερο Ariane 5 που  μέχρι στιγμής ήταν πολύ αξιόπιστος, γιατί αν αποδειχθεί ότι η εκτόξευση θα αποτύχει, θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την Arianespace.

Ο δορυφόρος EDRS-C διαθέτει χωρητικότητα στην μπάντα Ka  για την Avanti Communications.

Ο δορυφόρος Intelsat I-39 στις 62 ° E πρόκειται να αντικαταστήσει τον πολύ παλιό δορυφόρο Intelsat 902 που εκτοξεύτηκε από την Arianespace το 2001. Ο Intelsat 39 κατασκευάστηκε από την Maxar (πρώην Space Systems / Loral) και θα εξυπηρετεί πελάτες στην Αφρική, Ανατολή και Ασία.

Ο Intelsat 902 θα υπερβεί τη προγραμματισμένη ζωή του (13 χρόνια) σε τροχιά κατά 6 χρόνια.

Ο νέος δορυφόρος Intelsat 39 έχει  αναμεταδότες στις ζώνες C και Ku και μπορεί να χρησιμοποιήσει υβριδική ηλεκτρική και χημική πρόωση για να επιτύχει την τροχιακή του θέση. Ο δορυφόρος υποτίθεται ότι θα λειτουργεί 15 χρόνια. Κατά την είσοδο του στην  τροχιά ο δορυφόρος θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρική κίνηση για να εξασφαλίσει την αποδοτικότητα για τον πάροχο μειώνοντας το βάρος κατά την εκτόξευση  και αυξάνοντας παράλληλα την ευελιξία.

πηγή: satkurier.pl + Arianespace,παρουσίαση: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz
 

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...