Jump to content

Recommended Posts

Δημοσίευσε

Ο άνθρωπος από ότι φαίνεται έχει το κακό συνήθειο να… μολύνει και να καταστρέφει το περιβάλλον του πλανήτη, ακόμη και εάν αυτό είναι πολλά χιλιόμετρα ψηλά εκτός της γήινης ατμόσφαιρας! Σύμφωνα με μια έρευνα της RS Components (μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρονικών και βιομηχανικών εξαρτημάτων) αυτή τη στιγμή σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας, υπάρχουν περισσότερα από 30.000 κομμάτια διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία θα περιφέρονται μαζί με τη Γη στην… αιωνιότητα.

Diastiika-Skoupidia-2-640x360.jpg

Τα συγκεκριμένα σκουπίδια αποτελούν απομεινάρια ανενεργών δορυφόρων και διαστημικών σκαφών ή components που χρησιμοποιήθηκαν σε διαστημικές αποστολές στο παρελθόν. Πρωταθλήτρια στα διαστημικά σκουπίδια είναι η Ρωσία με 14.403 κομμάτια και την ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 8.734 κομμάτια. Αμέσως μετά είναι η Κίνα (4.688 κομμάτια), η Γαλλία (994) και η Ινδία (517). Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βρετανία με μόλις ένα κομμάτι, το οποίο εξακολουθεί να περιστρέφεται μαζί με τη Γη. Αν και κάποια από τα διαστημικά σκουπίδια χάνουν ύψος και τελικά καίγονται στην ατμόσφαιρα, παρόλα αυτά τα περισσότερα μένουν σε τροχιά και αποτελούν "ενοίκους" του διαστήματος για πολλά πολλά χρόνια. Το συγκεκριμένο νούμερο έχει πολλαπλασιαστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Με 30.000 και πλέον διαστημικά κομμάτια ελλοχεύει ο κίνδυνος για τις διαστημικές αποστολές του μέλλοντος, για αυτό και η επιστημονική κοινότητα αναζητάει λύσεις που θα χαρίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις προσπάθειες του ανθρώπου να εξερευνήσει το διάστημα.

The post Τα διαστημικά σκουπίδια «στοιβάζονται» σε τροχιά πάνω από τη Γη… Ποιες είναι οι χώρες που μολύνουν περισσότερο; appeared first on Digital Life!.

Πηγή Είδησης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...