Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού των δεδομένων που ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει πολλαπλές πηγές και μεθόδους. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, όπως:
1. Ποσότητα περιεχομένου: Υπολογίζεται η ποσότητα νέου περιεχομένου που δημιουργείται σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες streaming. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι κάθε λεπτό ανεβαίνουν περίπου 500 ώρες βίντεο στο YouTube.
2. Αλληλεπιδράσεις χρηστών: Οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών, όπως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και οι αναζητήσεις στις μηχανές αναζήτησης, συμβάλλουν επίσης στην αύξηση των δεδομένων. Κάθε ώρα, εκατομμύρια emails αποστέλλονται και αναζητήσεις πραγματοποιούνται.
3. Δεδομένα από IoT: Η αύξηση των συσκευών Internet of Things (IoT) προσθέτει επίσης σημαντικές ποσότητες δεδομένων. Αυτές οι συσκευές συλλέγουν και μεταδίδουν δεδομένα συνεχώς, ενισχύοντας την καθημερινή ροή πληροφοριών στο διαδίκτυο.
4. Στατιστικές εκτιμήσεις: Ερευνητές και οργανισμοί συχνά χρησιμοποιούν στατιστικά μοντέλα για να εκτιμήσουν την ποσότητα των δεδομένων που δημιουργούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτές οι εκτιμήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα από έρευνες αγοράς και ανάλυση της χρήσης του διαδικτύου.
Συνολικά, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι καθημερινά δημιουργούνται περίπου 2.5 quintillion bytes δεδομένων παγκοσμίως, κάτι που ισοδυναμεί με 2.5 εκατομμύρια gigabytes. Αυτή η συνεχής αύξηση των δεδομένων απαιτεί εξελιγμένες μεθόδους αποθήκευσης και διαχείρισης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η προσβασιμότητά τους.
via: https://twitber.com/thread/3556